ICC-kleurprofielen gebruiken voor kleuromzetting

Om kleurenverschillen tussen apparaten te elimineren, of op zijn minst zo klein mogelijk te houden, kunt u ICC-kleurenprofielen (International Color Consortium) gebruiken wanneer kleuromzettingen worden uitgevoerd tussen preflight en correctie.

Een ICC-kleurprofiel is een wiskundige beschrijving van de kleurruimte die door een specifiek apparaat wordt gebruikt. Alle objecten in uw PDF-documenten, nl. tekst en afbeeldingen, kunnen met een ICC-profiel voor een bepaalde kleurruimte (grijswaarde, RGB of CMYK) worden geassocieerd of "getagd".

U kunt een ICC-profiel voor elke kleurruimte selecteren in de voorkeuren van PitStop Pro. Als u afzonderlijke instellingen wilt bepalen voor afbeeldingen en andere objecten, selecteert u "Gebruik andere instellingen voor afbeeldingen dan voor andere objecten". In het paneel eronder verschijnen dan twee tabbladen, één voor afbeeldingen en één voor andere objecten.

U kunt echter ook preflightprofielen of Action Lists gebruiken waarin ook ICC-profielen werden opgegeven. In dat geval krijgen de ICC-profielen in de respectieve Preflightprofielen of Action Lists voorrang op deze die u bij de voorkeuren van PitStop Pro hebt geselecteerd.