Document opslaan

Er is een verschil tussen het versienummer van de PDF-standaard gebruikt door het PDF-document en het versienummer van Adobe Acrobat waarmee het PDF-document compatibel is. De "versie van de PDF-standaard" wordt vaak kortweg "PDF-versie" genoemd.

PDF-versie

Wordt ondersteund door

PDF 1.3

Adobe Acrobat 4.x en later

PDF 1.4

Adobe Acrobat 5.x en later

PDF 1.5

Adobe Acrobat 6.x en later

PDF 1.6

Adobe Acrobat 7.x en later

PDF 1.7

Adobe Acrobat 8.x en later

Indien u een PDF-document van een andere versie dan uw versie van Adobe Acrobat bewerkt, is het mogelijk dat u de PDF-versie van het document wijzigt zonder dat te beseffen. Stel dat u bijvoorbeeld een PDF-document hebt dat voor het laatst in Adobe Acrobat 5.x werd opgeslagen. De PDF-versie van dit document is 1.4. U opent dit PDF-document in Adobe Acrobat 7.x, u wijzigt het en u slaat het op. Normaal gezien zult u de PDF-versie van dit document dan wijzigen in 1.6. Om dat te voorkomen, kunt u de optie Automatische toename van de PDF-versie voorkomen selecteren.

Note: U kunt PDF 1.7-documenten (Acrobat 8) openen in Adobe Acrobat 7, maar dan ziet u een waarschuwing dat het document "mogelijk niet correct zal worden geopend of weergegeven". U kunt deze documenten in Adobe Acrobat 7 bewerken en opslaan en de PDF-versie 1.7 toch behouden.