OpenType-lettertypes

OpenType is een nieuwe lettertypebestandsindeling die door Adobe Systems Inc. en Microsoft Corporation gezamenlijk werd ontwikkeld. Het is een uitbreiding van het TrueType-lettertype: OpenType-lettertypes kunnen TrueType bevatten, maar ook Adobe Type 1-lettertypegegevens. Dat betekent dat een OpenType-lettertype gebaseerd kan zijn op:


U herkent een OpenType-lettertype aan de volgende pictogrammen:OpenType-lettertype in Microsoft WindowsOpenType-lettertype in Mac OS

In PDF-bestanden kan een OpenType-lettertype alleen voorkomen als ingesloten lettertype. Als u dus een OpenType-lettertype op basis van een Type 1 gebruikt, kunt u het insluiten als Type 1 of als OpenType. Op dezelfde manier kunnen OpenType-lettertypes op basis van TrueType ingesloten worden als TrueType of als OpenType.

Het insluiten van OpenType-lettertypes is een nieuwe functie van PDF 1.6 en wordt dus mogelijk niet ondersteund door de rest van de workflow voor het PDF-document. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat eerdere versies van Adobe Acrobat de tekst in OpenType-lettertypes niet correct weergeven of dat afdrukfouten voorkomen.

Contents