Omzetten naar kleurruimte

Zet alle kleuren in een afbeelding of document om naar een specifieke kleurruimte.


 1. Ga naar Global Change > Standaard > Kleur > Omzetten naar kleurruimte.
 2. Selecteer een afbeelding / bestand.
 3. Dubbelklik op Omzetten naar kleurruimte om het dialoogvenster Enfocus Editor Global Change: Omzetten naar kleurruimte te openen.

 4. In dit dialoogvenster kunt u alle kleuren in de afbeelding / tekst omzetten naar een van de volgende: Grijs van apparaat, RGB van apparaat, CMYK van apparaat of Scheiding. Als uw afbeelding bijvoorbeeld RGB van apparaat is, kunt u alle kleuren van de afbeelding omzetten naar CMYK van apparaat.
 5. Als u Scheiding selecteert, wordt de kleurdatabase geladen, zodat u een kleur kunt kiezen in het dialoogvenster Steunkleurkiezer.
 6. Selecteer waar nodig het selectievakje Dezelfde intensiteit voor grijs afdwingen. PitStop Pro zal proberen om onzuiver grijs en zwart opnieuw toe te wijzen naar zwart VOORDAT naar CMYK wordt omgezet. Hierdoor wordt tekst in RGB-zwart bijvoorbeeld omgezet in puur 100% K in plaats van een mengeling van alle proceskleuren.
 7. Als u wijzigingen aanbrengt, verandert de tekst op de knop Uitvoeren naar Opslaan en uitvoeren.
 8. Klik op de knop Opslaan om de instellingen op te slaan of klik op de knop Opslaan en uitvoeren om de instelling op te slaan en ook toe te passen op de geselecteerde afbeelding/document.
  Note:

  Gebruikers kunnen ervoor kiezen om object om te zetten in steunkleuren via een van de volgende twee methodes:

  1) Met behulp van Omzetten naar kleurruimte kunt u ervoor kiezen om de afbeeldingsgegevens te behouden, maar met het risico op verlies van kleurenintensiteit. Pixels met verschillende kleuren hebben ook na de omzetting verschillende kleuren. Daarom worden de objecten eerst omgezet naar grijsruimte. Vervolgens worden ze omgezet naar de scheiding-kleurruimte. Dankzij deze actie wordt het contrast behouden.

  2) Met de actie Kleur naar kleurset omschakelen kunt u ervoor kiezen om de kleurintensiteit te behouden, maar met het risico op verlies van enige details van de afbeelding (de doelkleur kan een lichtere tint zijn, zodat een aantal tinten van de bronkleur aan precies dezelfde doelkleur worden toegewezen). Door deze actie wordt het contrast niet behouden.